Byte av bredbandsleverantör

Byte av bredbandsleverantör

Föreningen har ingått avtal med leverantören Sappa som kommer förse alla lägenheter med internet och TV-box från och med 28/3 2023.

Detta innebär en del förändringar för alla boende.

  • Telefoni kommer inte längre ingå i avgiften. För de som nu har ett telefonabonnemang hos Telenor rekommenderas att portera detta till en ny operatör. Det är möjligt att portera till Sappa, men det finns även andra leverantörer att välja på. Vill man portera till Sappa är det lämpligt att i god tid kontakta deras kundtjänst för att porteringen skall ske så smidigt som möjligt.
  • Då gruppavtalet med Telenor upphör, måste man själv säga upp eventuella privata tillägg, t.ex. extra TV-kanaler, till abonnemanget. Kontakta i så fall Telenor.
  • Den befintliga hårdvaran från Telenor måste returneras. Varje medlem kommer få ett utskick från Telenor med instruktioner om hur det skall gå till.
  • Ny utrustning kan avropas från Sappa. Mer information finns i välkomstbrev från Sappa (länk längst ned på denna sida). Fortsättningsvis skall utrustningen lämnas kvar i lägenhet vid utflytt, och alltså inte som nu returneras till leverantören.

I abonnemanget ingår följande kanalpaket:

I de stora hörnlägenheterna på våningsplan 1-7 ingår dessutom en så kallad extender. Denna kan placeras någonstans inne i lägenheten för att förlänga räckvidden på WiFi:t.

TV-boxen skall kopplas in via en ethernetkabel till routern. Notera att Sappa inte stödjer att man sätter en switch före routern och kopplar in TV-boxen i den, utan TV-boxen måste kopplas via routern.

Den nya TV-boxen stöder inte uppspelning av program som redan visats - däremot är det möjligt att koppla in en hårddisk till TV-boxen för att möjliggöra inspelning av program via fjärrkontrollen. Läs mer om denna funktion i tv-boxens manual.

Sappa kommer till föreningen för ett informationsmöte den 21 mars klockan 17:00 i gemensamhetslokalen för att besvara eventuella frågor.

Välkomstbrev från Sappa